Wie en met welke thema's komen mensen bij mij

Het leuke van mijn werk vind ik dat er zoveel verschillende mensen bij mij komen wat achtergrond en leeftijd betreft. Mijn jongste cliënte is tien en mijn oudste over de zeventig.
Mensen komen met zeer verschillende thema’s bij mij, geen enkel verhaal is het zelfde.
Een ieder is op een bepaald vlak vastgelopen en zoekt wegen om ermee verder te komen.
Soms is dit leren omgaan met een huidige lastige situatie of ziekte, waar op zich niets aan te doen is, of al in het verleden zich heeft afgespeeld.
Waar dan de winst behaald kan worden is de wijze waarop je ermee omgaat. Hierin heb je een keuze, die we gaan onderzoeken. Wat is nog wel mogelijk, waar ligt jouw vrijheid.
Vaak komen mensen met thema’s waar nog wel veel ontwikkeling mogelijk is. Soms is een steun in de rug genoeg of bevestigen dat het spoor wat men volgt perspectief biedt, een andere keer is een langer traject nodig.

 

Voorbeelden van thema’s zijn o.a.:

 

Werk, studie en beroepskeuze: Hoe is de ontplooiing en plezier in het werk of studie? Word je belast, gestrest of uitgedaagd. Is het wel het werk of studie die bij je past?

 

Relatie: Hoe is de verbinding en communicatie met partner, vrienden, familie, collegae? Thema’s als manipulaties, ruimte geven en nemen, jezelf blijven, aanpassen, verkeerde relaties, geen relaties aan durven gaan, verwachtingen en verwijten, etc.

 

Levensgebied: Leef je wel je eigen leven of overleef je? Voel je vreugde, voldoening, levenszin of ben je moe en futloos? Ben je nog creatief, scheppend, ontdekkend en lerend bezig. Thema’s als zelfbeeld, angsten, genieten, zingeving, macht en onmacht.

 

Constitutie: vragen over hooggevoeligheid, omgaan met ziekte, chronische klachten, etc.

Werkwijze

Het gesprek is de basis van mijn coaching of gesprekstherapie. Ik ben iemand die graag met jou naar mogelijkheden zoekt, wat wel kan en mogelijk is in de situatie waar jij je in bevindt en met de vragen die jij hebt.

 

Waar ik aan werk is bewustwording van de verschillende lagen waaruit wij handelen en reageren. Het onderscheid maken tussen waar wij handelen uit onze kern/essentie/hoger ik of waar wij handelen uit angst, patronen, overlevingsmechanisme, onze persoonlijkheid/ lager ik. Wat speelt daar allemaal? We gaan op zoek naar wat er knelt in jouw situatie, wat aandacht vraagt en wat daarin losgelaten mag worden. Dit heeft veel met overtuigingen en rollen te maken die wij in de loop van ons leven op ons hebben genomen. Dit liefdevol ontmantelen is wat ik als mijn grootse talent zie.

 

Daarnaast beschik ik over tal van oefeningen, invalshoeken, doorleefde kennis die het samen op weg gaan kunnen ondersteunen.

 

Onder het kopje Twee levenslessen vind je thema’s uit mijn boekje die werkgerelateerd zijn.

To Top